Betekenis van ontwerpen wordt op de kaart gezet tijdens design event

Ontwerpers in alle soorten en maten komen van 23 t/m 26 mei Maastricht verrassen. Voor deze zevende editie doen designers uit onder andere België, Duitsland en Nederland mee aan D-day. Al deze designers hebben één ding gemeen: ze zijn niet alleen ontwerper van hun werk, maar vervaardigen zelf ook. Deze bijzonder innovatieve mensen werken met diverse materialen en weten een gelaagde betekenis te geven aan producten.

Drie dagen lang staan nieuw talent en gevestigde ontwerpers op het podium in een van de meest inspirerende locaties van Maastricht: de oude industriële setting van de SAM Decorfabriek. Deze voormalige Mosa fabriek, waar jarenlang innovatieve tegels werden vervaardigd, ademt de sfeer van ontwikkeling, ambacht en industrie.
Deze omgeving heeft een verhaal, net zoals de designers van D-day. Het is een bijzonder passende locatie voor D-day dat een constante ontwikkeling kent, een verhaal wil meegeven aan mensen en zich kenmerkt door expertise van de ontwerpers.

Persoonlijke betekenis
Tijdens D-day ligt de nadruk op oorspronkelijkheid, een praktische vertaling en vaardigheid. D-day wil de betekenis van producten, voorwerpen en alledaagse spullen onder de aandacht brengen door designers concreet in contact te brengen met een breed publiek. Producten waarvan bekend is wie ze gemaakt heeft, hoe ze gemaakt zijn, die in kleine oplage zijn vervaardigd of voor persoonlijke wensen zijn ontworpen hebben een betekenis. Tijdens D-day kom je meer te weten over materialen, worden er demonstraties gegeven van productieprocessen en kan je jouw designdroom leven in blazen.

Onder de hamer
Een aantal van de unieke werken komen onder de hamer van de veilingmeester. De strijd om dat ene ontwerp gaat van start op de eerste avond tijdens een openingsdiner voor pers- en persoonlijke relaties. Iedereen is welkom om mee te bieden. Tijdens deze veiling kan geboden worden op olijke vazen, typische tassen, delicaat porselein of stevige tafels.

Kijk voor meer informatie op www.d-daydesignveiling.nl
Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst