Business studenten adviseren over kandidatuur

Dit jaar organiseert de Maastricht University School of Business and Economics voor de vierde keer een International case competition voor business school studenten ( ICC@M). Op dit moment zijn de studenten bezig met de grootste uitdaging: de ’24 uurs challenge’. Voor deze laatste en grootste opdracht van de competitie krijgen de teams 24 uur de tijd om hun advies aan de opdrachtgever – in dit geval de Gemeente Maastricht- uit te werken. De kandidatuur van Maastricht als Culturele Hoofdstad 2018 is nog geen gelopen race aangezien de EU enkele vraagtekens heeft bij de argumentatie van Maastricht. De teams is gevraagd de gemeente te adviseren over hoe deze vragen te beantwoorden. De ambitieuze en talentvolle studenten met verschillende nationaliteiten en culturele achtergronden kunnen de gemeente waardevolle adviezen en inzichten geven waardoor de EU Capital of Culture dichterbij kan komen. Ook voor de studenten is dit een unieke gelegenheid om de stem van hun generatie te laten horen en hun ideeën voor ‘Maastricht 2018’ te presenteren.

Zestien teams bestaande uit vier bachelor studenten moeten tijdens de case competition drie cases oplossen en hun resultaten na elke ronde presenteren aan een jury bestaande uit afgevaardigden van de deelnemende bedrijven, consultants en academici. Voor de derde en grootste ‘case’ die studenten moeten oplossen, worden ze als team 24 uur lang ‘opgesloten’ in een hotelkamer om de case uit te werken. Tijdens de opdracht mogen de studenten geen contact hebben met de buitenwereld en hebben ze slechts beperkte toegang tot internet. Na een nachtje doorhalen presenteren ze hun advies. Vrijdagmiddag mogen de beste 4 teams tijdens de finale nogmaals hun plannen voorleggen aan de jury waarna het winnende team vrijdagavond tijdens het diner bekend wordt gemaakt.

Over ICC@M
Tijdens de ICC@M moeten de deelnemende teams drie businesscases oplossen. Elk team bestaat uit vier bachelorstudenten. In totaal nemen 16 teams van universiteiten en business schools over de hele wereld deel aan de competitie. Naast de cases kunnen zij ook deelnemen aan workshops door bedrijven en sociale activiteiten in de avonduren. Deelnemende bedrijven/ organisaties zijn: Océ, DSM, Visa, ABN-AMRO Dialogues Incubator, DHL, QPark en de Gemeente Maastricht.
De jury bestaat uit afgevaardigden van de deelnemende bedrijven en organisaties en  wetenschappelijk staf van de host, Maastricht University School of Business and Economics.

Geplaatst: 26 april 2013
Bron: Universiteit Maastricht
Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst