Een vijand van het volk

"Wat hebt ge aan gelijk, als ge geen macht hebt?"

Thomas Stockmann doet een onthutsende ontdekking. Het bronwater van het nieuwe wellness-centrum is sterk vervuild. Er dreigt gevaar voor de volksgezondheid. Thomas alarmeert zijn broer, de burgemeester van de stad. Met wat goede wil en stevige investeringen is een oplossing mogelijk. Maar wanneer blijkt dat financiële belangen primeren, volgt de ene ontgoocheling op de andere. De gevolgen voor de klokkenluider zijn onomkeerbaar. Een hartverscheurende broedertwist. Een spagaat tussen idealen en opportunisme.

De Noor Henrik Ibsen is - na Shakespeare - de meest gespeelde toneelschrijver. Hij wordt algemeen beschouwd als de vader van het moderne drama. Wanneer Ibsen in 1885 EEN VIJAND VAN HET VOLK schrijft, kampt Europa met grote sociale, politieke en economische veranderingen. Zijn hele leven vecht Henrik Ibsen tegen burgerlijke hypocrisie en voor het weldenkende, vrijgevochten individu.

Op locatie in de voormalige drukkerij van Concentra, houdt de Queeste de dilemma's uit deze klassieker tegen het licht van onze huidige tijd.
Een vijand van het volk - foto: ogen-blik
Speeldata
25 t/m 28 april om 20:00uur

Locatie
in de voormalige drukkerijhal van Concentra (Herkenrodesingel 10, Hasselt)

Reserveren
0032 (0) 11 - 76 54 28 of via reservatie@dequeeste.be

Praktische info
De voorstelling speelt in een binnenlocatie. Toch is het raadzaam om je warm te kleden.
Voor meer informatie kijk op www.dequeeste.be.

Column Guido Wevers
Naar aanleiding van de voorstelling heeft Guido Wevers een column geschreven over de voorstelling. Deze kunt u hier lezen.
Bron: De Queeste
Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst