Toneelgroep Maastricht presenteert jong talent

'Casus Orestes'

 
Op zaterdag 20 april is in de Bordenhal 'Casus Orestes' in première gegaan, een regie van de veelbelovende regisseur Bram Jansen. Toneelgroep Maastricht zet zich in om zorg te dragen voor de ontwikkeling van aanstormend talent, dat ze onder de noemer ‘Jonge Wilden’ aan hun publiek zullen presenteren.
 
Bram Jansen (1988) studeerde in 2012 af aan de regie opleiding van de Toneelacademie Maastricht met Kijken naar Julie, een eigenzinnige studie van Freule Julie van Strindberg. In Casus Orestes werkt Bram Jansen opnieuw aan een ‘evergreen’ uit het toneelrepertoire met als uitgangspunt het mensbeeld van toen inzichtelijk te maken voor een publiek van nu.
 
Casus Orestes geeft een nieuwe kijk op de trilogie Oresteia van Aischylos, één van de oudste toneelteksten ter wereld. Daarin wordt het verhaal verteld van Orestes en zijn zus Elektra die samen hun eigen moeder én haar minnaar vermoorden. In de Griekse oudheid kon het publiek zich nog beroepen op het vaste oordeel van de goden in dergelijke kwesties, tegenwoordig zijn wij overgeleverd aan het wisselende oordeel van stervelingen.
Casus Orestes onderzoekt hoe vandaag de dag oordelen tot stand komen en op basis waarvan. Wat zien we wel, wat niet? Waar gaat onze sympathie naar uit en met wie of wat identificeren we ons? Waar maken we ons druk om en wat zijn we morgen weer vergeten?
foto: Ben van Duin
regie/concept: Bram Jansen
bewerking/dramaturgie: Frank Mineur
spel: Margien van Doesen, Jorre Vandenbussche, Bart Harder (stage), Ward Kerremans (stage) en Daphne Wellens (stage)
vormgeving: Theo Tienhooven
geluidsontwerp: Guido Langendoen en Jorg Schellekens
coaching: Arie de Mol
 
Casus Orestes
do 18 en vr 19 april try-outs
za 20 april première
zo 21, wo 24 t/m zo 28 april
aanvang: 20.30 uur, op zondag 16.00 uur
 
Bordenhal
Plein 1992 nr 15, Maastricht
kassa: 043-3503050/kassa@toneelgroepmaastricht.nl
www.toneelgroepmaastricht.nl
 
Toneelgroep Maastricht verbeeldt het tijdloze verhaal van de ploeterende mens en zijn verlangen naar houvast. Muzikaal en ontregelend. Hartstochtelijk gebracht.
Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst