Een Frans getinte buurtdag.....

in het Kommelkwartier

Voor de volgende Buurt Kleurt 2018 die deze keer plaatsvindt in het Kommelkwartier op 1 mei, hebben vele organisaties de handen ineen geslagen. Het jaarlijkse kleinschalige festival Le Jour du Muguet, georganiseerd door de Alliançe Française Maestricht, is een samenwerking aangegaan met ondermeer Buurtplatform Kommelkwartier, Selexyz Dominicanen, Stichting Kompas, het Kruisherenhotel en de Provincie Limburg. Kunst, de Franse cultuur en muziek ontmoeten elkaar in een mooie buurt: het Kommelkwartier!


Programma

De middag wordt geopend met de traditionele vlaggenoverdracht tussen het buurtplatform en wethouder van cultuur Jacques Costongs en cultuurintendant Jaap van Royen, die Bureau VIA2018 vertegenwoordigt. Daarna kunnen bezoekers kunstmarkt La Place du Muguet bezoeken, verzorgd door Stichting Kompas en het project Kunst van het Kijken. Op de kunstmarkt is tot 16:00 uur werk van gehandicapte en professionele kunstenaars te zien. Na een Bourgondisch buffet in Selexyz Dominicanen, waar men zich voor dient op te geven, wordt er een mooi concert gegeven in het Kruisherenhotel. Consul Honoraire à Maestricht, Camille Oostwegel zal halverwege het concert Le Muguet de Maestricht, een ereprijs, uitreiken aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het uitdragen van het Franse imago van de stad Maastricht. Deelname aan ‘Le Jour du Muguet’ is vrijwel gratis. Alleen voor het Bourgondisch buffet (om 18.30 uur bij Selexyz Dominicanen) wordt een bijdrage van € 27,50 per persoon gevraagd. Meer informatie over het programma kunt u vinden op maastricht.alliance-francaise.nl.


De Buurt kleurt 2018

Bureau VIA2018 is samen met Tout Maastricht initiatiefnemer van De Buurt kleurt 2018.
Het doel van De Buurt kleurt 2018 is de kandidatuur van Maastricht en de Euregio voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018 bij de bewoners van Maastricht onder de aandacht te brengen. De buurten zijn als het ware de vaandeldragers voor cultuur en maken ieder zelf een buurtvlag die tijdens het evenement wordt overhandigd aan Bureau VIA2018. Het stokje wordt vervolgens doorgegeven aan een volgende buurt in Maastricht. Sinds juni 2012 hebben vele buurtplatforms van Maastricht het initiatief omarmd en het geïntroduceerd binnen een bestaand evenement, of zelf vormgegeven door de organisatie van een eigen buurtdag. Eind vorig jaar vond de eerste Euregionale buurtdag plaats in Heerlen.

Meer informatie over De Buurt Kleurt 2018 vindt u op de website www.euregio2018.eu en www.toutmaastricht.nl.


Organisatie: Alliançe Française, Buurtplatform Kommelkwartier, Tout Maastricht en Bureau VIA2018.

Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst