Zondag 5 in Amby...

Spetterend feest

Zondag 5 mei is het Magisch Theatertje in de wijk Amby dé plek waar u moet zijn! Het buurtplatform Amby biedt dan alle inwoners van het ‘dorp’ een feestdag aan op deze unieke locatie. Het wijkfeest dat in het teken van de kandidatuur van Maastricht als Culturele Hoofdstad  2018 staat, begint om 13.00 uur en zal tot in de avond duren. Er is een theatervoorstelling, er zijn optredens van Sinti-ensemble Tabor en de Flamenco-fusion groep Labryénco en natuurlijk is er op het terrein een gezellig terras waar men ook iets kan eten en drinken.


Programma

Na de start van de festiviteiten is er om 14:00 uur de familievoorstelling ‘Garbage for Plums’. Het verhaal is gebaseerd op een traditioneel Bulgaars sprookje en gaat over een man die op zoek is naar een geschikte, lieve vrouw. Halverwege de middag zal om 15:00 uur de Culturele Vlag van Amby worden overgedragen aan bestuursvoorzitter Huub Smeets van Bureau VIA2018 en in aanwezigheid van de wethouder van Cultuur, de heer Jacques Costongs. Op het terrein àchter het theatertje zijn er optredens van het Sinti-ensemble Tabor. Binnen in het theater treedt de Flamenco-fusion groep Labryénco twee maal op. Het wordt een feestelijke buurtdag! Hieronder in het kort het complete programma:

13.00 uur             Aanvang festiviteiten
14.00 uur             Eerste Familievoorstelling Garbage for Plums (internationaal                                                                   poppentheater voor ouders en kinderen)
15.00 uur             Overhandiging van de Culturele Vlag van Amby aan artistiek                                                                    directeur Guido Wevers of bestuursvoorzitter Huub Smeets van                                                              Bureau VIA2018
15.15 uur             Eerste optreden van Tabor (Gipsy Music)
16.00 uur             Tweede Familievoorstelling Garbage for Plums
17.00 uur             Tweede optreden van Tabor
18.30 uur             Eerste optreden Labryénco (Flamenco)
20.00 uur             Tweede optreden Labryénco


De Buurt kleurt 2018

Bureau VIA2018 is samen met Tout Maastricht initiatiefnemer van De Buurt kleurt 2018. Het doel van De Buurt kleurt 2018 is de kandidatuur van Maastricht en de Euregio voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018 bij de bewoners van Maastricht onder de aandacht te brengen. De buurten zijn als het ware de vaandeldragers voor cultuur en maken ieder zelf een buurtvlag die tijdens het evenement wordt overhandigd aan Bureau VIA2018. Het stokje wordt vervolgens doorgegeven aan een volgende buurt in Maastricht. Sinds juni 2012 hebben vele buurtplatforms van Maastricht het initiatief omarmd en het geïntroduceerd binnen een bestaand evenement, of zelf vormgegeven door de organisatie van een eigen buurtdag. Eind vorig jaar vond de eerste Euregionale buurtdag plaats in Heerlen.


Meer informatie over De Buurt Kleurt 2018 vindt u op de website
www.euregio2018.eu en www.toutmaastricht.nl.


Organisatie: Buurtplatform Amby, Tout Maastricht en Bureau VIA2018.

Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst