Bells in de Pers

29-01-2012, Maastricht Aktueel - Een muzikaal feestje voor 1750 Maastrichtse belhamels in beeld

Ze alle 1750  op de gevoelige plaat zetten was ondoenlijk.  Tenminste in portret. Wie weet een uitdaging voor Hans van Eijsden en Laurens Bouvrie voor een volgend Europees record.  Maastricht Aktueel vindt het toch een plicht om hen die het record mogelijk maakten een ode te brengen.  Een keur aan kinderköpkes als afsluiting van onze reportages over Maastricht Bells.
Bekijk hier de belhamels

20-01-2012, Dagblad De Limburger - Golf van geluid op het Vrijthof

Om de vijftigste verjaardag van het Conservatorium Maastricht te vieren, loeiden gister duizendden handbellen op het Vrijthof. Een vrolijk spektakel.
Klik hier om het gehele artikel te downloaden.

27-01-2012, Maastricht - Maastricht Bells in (bewegend) beeld en geluid door regionale, nationale en internationale media vastgelegd

Maastricht Bells is prachtig vastgelegd voor wie dit event gemist heeft. Het bellenconcert werd zowel in (bewegend) beeld en geluid vast gelegd door de regionale, de nationale en de internationale media. Het verjaardagsfeest van het conservatorium en de aftrap voor de strijd om de kandidatuur voor Culturele hoofdstad hadden zich geen betere media aanwezigheid kunnen wensen. Samen op weg naar Culturele Hoofdstad in 2018!

Enkele voorbeelden

NOS: Jeugd Journaal, 27-01-2012, avond uitzending, om 6,45 min.
SBS6: Hart van Nederland, 27-01-2012, avond editie, om 16,12 min.
WDR: Lokalzeit: 7 Tage, 27-01-2012


Voor meer beeld en geluid kijk bij Bells in Beeld en Geluid

27-01-2012, Maastricht Dichtbij - Een vroege lente in Maastricht, ingeluid door 1700 bellende kinderen

En toen….. toen verstomden de bellen en was het … muisstil. Althans, dat was de bedoeling. Want zie 1700 kinderen met een felgekleurd stukje rammelend speelgoed, dat ook nog eens een leuk geluidje produceert, maar eens stil te krijgen. Maar niettemin: de aftocht was goed geregiseerd, net als het concert dat de kinderen zojuist ten beste hadden gegeven. Precies twintig minuten nadat burgemeester Onno Hoes de schoolkinderen die vanochtend deelnamen aan het muziekspektakel Maaastricht bells welkom had geheten, was het grootste handbellenconcert van Europa afgelopen.
Lees hier het gehele artikel

27-01-2012, Maastricht Aktueel - Maastricht Bells: 1750 kinderen geven prachtig culturele hoofdstad visitekaartje af

Beiaardier Frank Steyns en Wil Bams van Hoogeschool Zuyd vallen elkaar ontroerd in de armen.  Het spektakel Maastricht Bells, het grootste handbellenconcert van Europa, is zojuist afgelopen.  De megaklus is geklaard. Op een afgeladen Vrijthof hebben 1750 kinderen van de basisscholen van de Limburgse hoofdstad vrijdagochtend een optreden gegeven.
Ga naar artikel

27-01-2012, Dagblad De Limburger - Golf van geluid op het Vrijthof

Bart van Dongen, artistiek leider van Intro in Situ, kijkt zeer tevreden terug op Maastricht Bells. Dat zei hij vlak na afloop van het evenement dat voor de eerste keer plaatshad.

Lees hier het artikel

27-01-2012, Maastricht -persbericht Maastricht Bells groot succes!

Maastricht, 27 januari 2012 - Het klokkengebeier van de 250 kerkklokken en vijf carillons heeft, tezamen met de acht tonen van ruim 1500 handbellen, geklonken over heel Maastricht om het 50 jarige bestaan van het Conservatorium Maastricht feestelijk in te luiden. Het evenement verliep vlekkeloos en het publiek deed enthousiast mee op een zonovergoten Vrijthof. Juist nu het artistieke team de laatste hand legt aan het bidbook Maastricht & Euregio Culturele Hoofdstad van Europa 2018, is Maastricht Bells een prachtig voorbeeld van een cultuurproject waarbij heel de stad betrokken was.
Lees hier het persbericht

26-01-2012, Maastricht Dichtbij - Grootste handbellenconcert van Europa te zien in NOS Jeugdjournaal

Zelfs de allerkleinsten zullen vanaf morgen weten waar Maastricht ligt. Het NOS Jeugdjournaal komt morgen in de ochtendeditie van 8.45 uur met een impressie van de voorbereiding door kinderen van de Montessorischool in Maastricht op ‘ Maastricht bells’, het grootste handbellenconcert van Europa. Te zien is hoe de kinderen zich samen met artistiek leider Bart van Dongen van Intro in situ – productiehuis en podium voor hedendaagse muziek en klankkunst in Maastricht - voorbereiden op het handbellenconcert, waar zeker 1500 kinderen aan meedoen. Ook om 18.45 uur wordt in het ‘late’ jeugdjournaal ook aandacht besteed aan het weergaloze bellen- en kerkklokkenfeest op het Vrijthof
Lees hier het hele artikel

22-01-2012, Zondagnieuws - Scholen luiden jubileum jarig coservatorium in

De start van het jubileumjaar van het 50-jarige Conservatorium Maastricht....
Klik hier om het artikel te downloaden.

18-01-2012, Dagblad De Limburger - Lieflijke Klokjes en Heavy Metal

Maastrichtenaren met een gevoelig gehoor opgepast: Volgende week vrijdag klinken honderden klokken en duizende bellen. Maastricht Bells: een groots en luid spektakel!
Download hier het gehele artikel

Februari-Maart 2012, Chapeau! - Achtduizend Chinese handbellen in orkest van duizend scholieren.


Klik hier om het artikel te downloaden.

18-01-2012, Maaspost - Vlagsignaal

Kinderen bellen en gaan hiermee samen op weg naar Culturele Hoofdstad in 2018.
Klik hier om het artikel te downloaden.

17-01-2012, Maastricht Dichtbij - Maastrichts klokkenspel grootste van Europa

Zelfs toeristen die naar de stad komen, willen deel uitmaken van Maastricht bells. De organisatie heeft al de nodige vragen van buitenstaanders ontvangen of het mogelijk is en hoeveel het kost om mee te doen aan het klokkenspel. Het muziekspektakel moet het jubileumjaar van het Conservatorium Maastricht en de aanloop naar Maastricht Culturele Hoofdstad inluiden.
Lees hier het artikel

16-01-2012, Maastricht Dichtbij - Geen 1750, maar 2000 kinderen met gekleurde handbellen op het Vrijthof

Aanvankelijk zouden ze met zo'n duizend zijn. Vorige week konden we u melden dat dat er inmiddels 1750 waren geworden, maar het zijn er dus nog veel meer. Tweeduizend schoolkinderen uit de euregio, twee keer zoveel als aanvankelijk gepland, nemen volgende week vrijdag, 27 januari, deel aan Maastricht bells, het muzikale spektakel waarbij aan de hand van een grote hoeveelheid handbellen en klokken een compositie worden gespeeld waarbij zo’n beetje alle kerken in de stad betrokken worden. Een half uur lang zal niet alleen het Vrijthof, maar de hele stad Maastricht in het teken staan van wat met recht het grootste handbellen- en klokkenconcert van Europa mag worden genoemd. 
Lees hier het gehele artikel

12-01-2012, Maastricht Dichtbij - 'Maastricht bells' met 1.750 schoolkinderen uit de hele Euregio op het Vrijthof

Het muzikale spektakel Maastricht bells, waarbij op 27 januari aan de hand van een grote hoeveelheid handbellen en klokken een compositie wordt gespeeld waarbij zo’n beetje alle kerkklokken in de stad betrokken worden, spreekt kennelijk tot de verbeelding. Niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Meer dan 1.750 kinderen uit de hele euregio hebben zich inmiddels aangemeld voor het grootste handbellen- en klokkenconcert van Europa, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.
Lees hier het artikel
Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst