Foto's Maastricht Bells

Jeugdjournaal filmt vanuit het Theater aan het Vrijthof de Maastricht Bells.

Eerder deze week deed het Jeugdjournaal verslag over de voorbereidingen van Maastricht Bells. Vandaag, 27 januari deden zij verslag vanuit het Theater aan het Vrijthof, met een prachtig uitzicht op de Maastricht Bells.

De "Toutjes" van Maastricht bellen mee!

Meer dan 1500 "Toutjes" belden mee afgelopen vrijdag 27 januari. Op een zonovergoten Vrijthof verzamelden de kinderen zich en gaven het grootse handbellen-concert sinds tijden in Europa.

De dag des Bells: 27 januari 2012

Het klokkengebeier van de 250 kerkklokken en vijf carillons heeft, tezamen met de acht tonen van ruim 1500 handbellen, geklonken over heel Maastricht om het 50 jarige bestaan van het Conservatorium Maastricht feestelijk in te luiden. Het evenement verliep vlekkeloos en het publiek deed enthousiast mee op een zonovergoten Vrijthof. Juist nu het artistieke team de laatste hand legt aan het bidbook Maastricht & Euregio Culturele Hoofdstad van Europa 2018, is Maastricht Bells een prachtig voorbeeld van een cultuurproject waarbij heel de stad betrokken was.

Voorbereidingen: Bellen, wafels en tasjes! 25 januari 2012

Het Kumulus Oost was een groot bellenpaleis tijdens de voorbereidingen van Maastricht Bells. Een ware lopende band werd opgezet door de vrijwilligers, die deze dag medemogelijk maakten. Er werd hard gewerkt, maar altijd met een grote lach!

Persconferentie 17 januari 2012

17 januari 2012 - De organisatie van Maastricht Bells werd vriendelijk ontvangen op de BSO Aloysius, waar de persconferentie plaats zou vinden. Als eerste aanmelder verdiende deze school een speciaal plekje in onze eerste grote momenten. Zo waren hun leerlingen ook al te zien tijdens het Cultuur Frühschoppen van de zondag voorafgaand aan de persconferentie. Ook vandaag lieten zij hun bellen luiden en keek de pers vol spanning toe.

Cultuurfrühschoppen 15 januari 2012

Afgelopen 15 januari was het dan zo ver. De leerlingen van de BSO Aloysius gaven het eerste Maastricht Bells optreden weg tijdens het Cultuurfrühschoppen van die dag. Deze basisschool was een van de eerste scholen die zich op gaf voor dit enorme event.
Het optreden was prachtig! Het publiek werd flink geënthousiasmeerd om 27 januari 2012 op het Vrijthof mee te komen bellen en zo samen op weg te gaan naar Culturele Hoofdstad 2018.

Voorbereidingen: Oefenen Vlaggers

Niet alleen op de scholen werd hard geoefend, tijdens de voorbereidende periode. Ook de vlaggers, die de kinderen op het Vrijthof zouden gaan aansturen, moesten klaar gestoomd worden voor de grote dag.

Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst