Innovatieve
impulsen
Wij hebben uw steun nodig!

Plan van aanpak

Een bidbook schrijven

We ontwikkelen een programma waarin de mogelijkheden en de ambities van de stad, partnersteden en de omliggende regio in stelling worden gebracht. We geven aan hoe innovatieve impulsen in dit gebied geformuleerd kunnen worden. We laten zien hoe cultuur in het proces een motor kan zijn voor de ontwikkeling van het eigen gebied, en voor de toekomst van Europa.

Het bidbook van Maastricht presenteren we in 2012 aan de Europese Commissie in Brussel. Het is in feite een 'offerte' aan Brussel, waarin de achtergronden en noodzaak van de kandidatuur duidelijk worden. Het bidbook moet voldoen aan de eisen van de Europese Commissie: het moet vernieuwend en aansprekend zijn, internationaal gericht en een groot draagvlak hebben onder burgers, kunst- en cultuurwereld, overheden en bedrijfsleven.

Doe mee!

2018 is nog ver weg. Voor het zover is moeten we eerst de titel binnenhalen. En daar hebben we uw steun bij nodig. Hoe meer mensen onze kandidatuur ondersteunen, hoe duidelijker de jury voelt dat het ons menens is in Maastricht en de Euregio. Hoe meer mensen onze oproep ondertekenen, hoe duidelijker klinkt dat wij een grensoverschrijdend project als Culturele Hoofdstad echt willen, nodig hebben. Daarom kunt u op de website van Maastricht & Euregio 2018 uw handtekening plaatsen: “Ja, ik steun de kandidatuur van Maastricht & Euregio Maas-Rijn voor Culturele Hoofdstad 2018”. 

U kunt op diezelfde site terecht met uw ideeën, gedachten, initiatieven en voorstellen voor de periode tot 2014. Wij willen zichtbaar maken wat er reeds allemaal gebeurt. Wij weten dat Euregionaal breed reeds velen bezig zijn met grensoverschrijdende activiteiten. Laat ons weten wat u doet! Stuur ons uw ideeën en initiatieven!

 
Gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Comissie investeert in uw toekomst