Spot op Hasselt

Stad van zo'n 73.000 inwoners. Als Vlaamse centrumstad wil Hasselt  aantrekkelijk  zijn om te wonen, te leven, te studeren en te investeren. Cultuur is een belangrijk instrument om deze ambitie kracht bij te zetten.

Hasselt beschikt over een ruim aanbod aan cultuurhuizen zoals het Cultuurcentrum,  Muziekodroom,  kunstencentrum Belgie, Z33, het Nationaal Jenevermuseum en Het Stadsmus, het Modemuseum en het Literair Museum, Vonk, CIAP en de  Silo. Daarnaast is er volop ruimte voor culturele activiteiten in de bibliotheken, de Grenslandhallen en de Ethias Arena, om er maar een paar te noemen. Hasselt heeft ook een brede waaier aan kunstopleidingen. De cultuurhuizen bieden een ruim en kwalitatief programma met ruimte voor alle facetten van kunst en cultuur, van mainstream tot avant-garde en labo-initiatieven.

Maar Hasselt is méér. De Hoofdstad van de Smaak biedt  plek aan een gerenommeerde hotelschool, een academie voor streekgebonden gastronomie, talrijke restaurants en eethuizen van sterrenniveau tot trendy en gezellig. Hasselt is ook een stad vol mode en een stad met een pop- en rockacademie. Het kindertheaterfestival Krokus, Pukkelpop en Rimpelpop, Theater op de Markt en de Triënnale voor Beeldende Kunst, Mode en Design (Super!) zijn internationaal gekende cultuurevents.

De stad zit vol creatieve kracht, het wettigt de ambitie om dé culturele hoofdstad van Limburg en een toonaangevende cultuurstad in Vlaanderen en de Euregio te zijn.